A

JOMILI JÁTÉK

STORE

A legjobb mód a tanulásra ha játékosan történik. Egy egyszerű ötlet egy lenyűgöző találmánnyá nőheti ki magát. Pár egyszerű kockából mestermű készülhet.

MI VAN A DOBOZBAN

  • Minden doboz tartalmaz 160 darab eredeti JOMILI kockát
  • 8 különböző típusú kocka található a dobozban
  • Rövid leírás, és néhány kirakható minta, hogy segítsünk az indulásban

AZ ELEMEK

AZ ÖTLET

Mi abban hiszünk, hogy minden amit tanulunk, játékosan tanuljunk, és ahol játék van, ott van képzelőerő amely művésszé tesz bennünket. Egy nagyszerű mű logikát, türelmet kíván hogy kreativitásunk megnyilvánuljon.

 

Képzelőerő, Kreativitás, Logika, Művészet, Türelem

Képzelőerő

Kreativitás

Logika

Művészet

Türelem

JOMILI LEARNING

Mivel a JOMILI Kockák nem szimplán játék kockák, mi inkább abban hiszünk, hogy a legjobb eszköz arra, hogy fejlessze a vizuális intelligenciát, ezért indítunk egy kutatási programot, hogy megmérjük a hatását annak, ha minőségi időt töltenek el a játékunkkal.

A program neve, JOMILI Learning, elsőként Magyarországon, Finnországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban indítjuk.

 

Az Experience Workshop International Math-Art Movement Kutató Csapata (www.experienceworkshop.org) sikeresen használta a JOMILI Kockákat óvodákban, iskolákban és egyetemeken már az első prototípusok megjelenésekor. A világ több részéről érkezett visszajelzések és a mi kezdeti megfigyeléseink szerint a JOMILI Kockákban nagy lehetőség rejlik, hogy hozzájáruljon a matematika és művészeti oktatás forradalmához világszerte. Ezt bizonyítanunk kell és kitapasztalnunk, hogyan a legjobb! Kutatási bizonyítékokra és nemzetközi összehasonlításokra van szükségünk amely az alapja lehet a JOMILI Learning-nek és további oktatási fejlesztésnek.

 

 

 

Projekt vezető:

 

Bakos Dénes

 

JOMILI Cubes ügyvezetője

Lukovics László

 

A JOMILI Kockák feltalálója

Fenyvesi Kristóf PhD.

 

Kutató a STEAM (Tudomány, Technológia, Műszaki, Művészet, Matematika) Integrált Tanulási és Kortárs Kultúra tárgyakban a Jyvaskyla Egyetem, Művészet és Kultúra Tanulmányok Osztályán, ahol 2012-ben megvédte doktori címét. Igazgatósági tagja, továbbá igazgatója a közösségi szerveződéseknek a világ legnagyobb matematikai és művészeti közösségének, a Bridges Organization-nak (www.bridgesmathart.org). 2013-ban a Nemzetközi Szimmetria Társaság ügyvezetőjének választották (www.symmetry.hu), és 2008-tól alapítója és igazgatója az Experience Workshop-International Math-Art Movement for Experience-oriented Education of Mathmatics.

Dr. Lavicza Zsolt

Miután megkapta a diplomáit matematikából és fizikából Magyarországon, Zsolt diplomát szerzett alkalmazott matematikából és matematika oktatásból a Michigan és Cincinnati Egyetemeken. A Cambridge egyetemen szerzett Phd diplomája a matematika oktatásban alkalmazott technológiák kutatásáról szól. A Phd fokozat elnyerése után Zsolt oktatás-kutatási metódusokat és matematika oktatást tanult Cambridge-ben és a világ más egyetemein. Jelenleg számtalan kutatásban dolgozik a világban amelyek a technológiák iskolágba integrálását kutatják; oktatás-kutatási tréningeket tart több egyetemen; doktori programot vezet a STEAM oktatásban a Johannes Kepler Egyetemen; a Nemzetközi GeoGebra Intézetben pedig kutatási projecteket koordinál.

Kormos Dénes

Kutató-fejlesztő tanár

35 évnyi pedagógiában szerzett tapasztalattal a háta mögött Dénes úgy döntött, hogy a tehetséges diákokra koncentrál. Számtalan felső oktatási publikáció szerzője. Ha a legjobban szeretnénk kifejezni Dénes munkásságát: Ő az úttörője egy jobb oktatásnak.

JÁTSSZ, ALKOSS, FEDEZZ FEL...